Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Gewijzigde golfregels en golfregelexamen 2016 05 januari 2016

Golfregels 2012-2015

Boek Golfregels vanaf 2016

Nu kopen - € 2,50

Elke vier jaar worden de golfregels wereldwijd herzien. Het doel hiervan is om de golfregels duidelijker en logischer te maken. Dit jaar zijn er meerdere wijzigingen van toepassing die vooral te maken hebben met nieuwe technieken in de golfwereld. Doordat de golfregels wijzigen, zullen ook sommige vragen in het golfregelexamen wijzigen of er worden vragen verwijderd of toegevoegd. Zodra de gewijzigde vragen voor het golfregelexamen beschikbaar zijn, worden deze automatisch toegevoegd aan het online golfregelexamen. Dus ook in 2016 is Startende Golfers dé plek om gratis en online het golfregelexamen te oefenen!

Hieronder vindt u een overzicht met de wijzigingen in de golfregels vanaf 2016. Het nieuwe regelboekje is nu al online te bestellen in de webshop van Startende Golfers. De verwachte levering van de eerste exemplaren is eind januari.

Oefen het golfregelexamen 2016 gratis en onbeperkt online

Overzicht wijzigingen in de golfregels per 2016

Regel 14-1b; verankeren van de club

Een van grootste wijzigingen in de nieuwe golfregels is regel verankeren van de club R14-1b. Deze regel beschrijft dat het 'direct' verankeren van een club of het verankeren van een club door middel van een 'veranker punt' (borst, schouder of kin) voor het maken van een slag niet is toegestaan. De straf op deze regel is het verlies van de hole bij matchplay of 2 strafslagen bij strokeplay. Het doel van deze golfregel is om de belangrijkste tradities van golf te behouden, namelijk dat de golfer de club vrijuit swingt.

Visuele toelichting op de gewijzigde golfregel 14-1b

Regel 6-6b; ondertekenen en inleveren van de kaart

Het kan gebeuren dan een speler een scorekaart inlevert met op één of meerdere holes een lagere score dan zijn werkelijke score. In het verleden zou een speler gediskwalificeerd worden. Met de wijziging van de golfregel 6-6b zal dit niet zomaar het geval zijn. Als namelijk blijkt dat de foutieve score is ontstaan door een straf waarvan de golfer niet wist dat hij deze straf heeft gekregen, dan krijgt de speler in sommige gevallen twee straffen opgelegd:

  1. de straf die de golfer onkundig over de regels niet had geteld en,
  2. twee extra strafslagen voor het feit dat de golfer een te lage score heeft ingeleverd.

In het geval dat de speler voor een te lage score heeft getekend en daarbij een straf waarop diskwalificatie staat niet heeft toegepast, dan blijft de straf diskwalificatie. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval als een golfer een verkeerde bal speelt en dit niet corrigeert voordat de volgende hole afgeslagen wordt, of in geval van de laatste hole voordat de green van deze hole verlaten wordt.

Regel 14-3; kunstmatige hulpmiddelen, ongebruikelijke uitrusting en afwijkend gebruik van uitrusting

De straf bij overtreding van deze golfregel is gewijzigd. Bij de eerste overtreding van deze golfregel is de straf twee strafslagen in strokeplay of verlies van de hole in matchplay.

Voorbeeld: een speler die zijn polsen om een golfclub heeft vastgetrapte, krijgt na de eerste slag met de tape twee strafslagen. Als de speler vervolgens nog een slag doet met tape om zijn polsen wordt hij gediskwalificeerd. Hetzelfde geldt voor een speler die tijdens een ronde golf bij zijn oefenswing een gewicht aan zijn club toevoegt met het doel om tijdens de slag voor het gevoel met een lichtere stok te slaan.

Regel 18-2b; bal beweegt na adresseren

De regel 18-2b is uit de golfregels gehaald. Dit betekent dat wanneer een stilliggende golfbal beweegt nadat de speler de golfbal heeft geadresseerd, de speler niet langer automatisch wordt geacht de bal te hebben bewogen. Een strafslag onder regel 18-2 wordt alleen gegeven als de feiten aantonen dat de speler bewust de bal zelf heeft bewogen.

Wijzigingen in het EGA-handicapsysteem

Wijzingen EGA-Handicapsysteem 2016

Advertentie