Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Drive, Chip & Putt voor alle kinderen!

Logo Drive Chip Putt Nederland

Golf is ook voor (uw) kinderen een uitdagende sport om te beoefenen! Sinds 2013 is het spannende golfspel 'Drive, chip & putt' in de Verenigde Staten geïntroduceerd en in deze korte periode heeft deze spelvorm een enorme groei doorgemaakt. In 2016 zijn de finales van deze wedstrijd gehouden op de golfbaan van Augusta precies één week voordat een van de grootste master toernooien op deze golfbaan werden gespeeld.

De kracht van 'Drive, chip & putt' ligt in het feit dat ouders, familie en vrienden continu op een zeer korte afstand kunnen meekijken met de kinderen tijdens de wedstrijd. Een unieke ervaring om net zoals bij voetbal, hockey en tennis langs de zijlijn de hele wedstrijd mee te beleven, iets wat normaal gesproken vrij lastig is bij een ronde golf!

Hoe werkt Drive, Chip & Putt?

Iedereen met de leeftijd vanaf 7 tot en met 15 jaar kan meedoen aan de Drive, Chip & Putt-wedstrijden! En het mooie is dat elke jeugdspeler mee kan doen ook al hebben ze geen handicap en/of clublidmaatschap. Tijdens de golfwedstrijd worden er drie onderdelen gespeeld: de drive, de chip en de putt. Bij elk onderdeel worden drie golfballen gespeeld en hoe beter het onderdeel gespeeld wordt, hoe hoger de score. Diegene die in totaal de meeste punten haalt is de winnaar van de wedstrijd. Tijdens deze drie rondes hebben de ouders, vrienden en familie alle mogelijkheid om mee te kijken naar de spelers.

De Drive, Chip & Putt-wedstrijden bestaan uit voorrondes en een finale. Iedereen kan zich aanmelden voor de voorrondes om te laten zien wat ze in huis hebben. Er zijn geen vereisten voor deelname, maar de golfer moet wel zelf voor golfspullen zorgen en de inschrijfkosten zijn slechts € 5,00 per persoon.

Drive, Chip & Putt Nederland Drive, Chip & Putt Nederland Drive, Chip & Putt Nederland

Hoe kan je meedoen aan een van de voorrondes?

Er worden in Nederland meerdere voorrondes gehouden. De beste spelers doen mee met de spectaculaire finale en zij zullen strijden om de eerste plek in een van de categorieën.

Meer informatie over de voorrondes verschijnt binnenkort

Finale

Nadat alle voorrondes zijn gespeeld ontstaat er automatisch een ranglijst. De top-5 van iedere categorie gaat rechtstreeks door naar de grote Drive, Chip & Putt-finale waarvan de locatie binnenkort bekend wordt gemaakt. Meer kans maken op een plek in de finale? Schrijf je dan in voor meerdere wedstrijden en laat de beste score meetellen voor die felbegeerde plek in de finale!

Aanmelden Drive, Chip & Putt-voorronde

Drive, Chip & Putt Nederland Drive, Chip & Putt Nederland Drive, Chip & Putt Nederland

Wat zijn de spelregels bij Drive, Chip & Putt?

De wedstrijden worden onderverdeeld in jongens en meisjes en in de subcategorieën met leeftijden van 7-9, 10-11, 12-13 en 14-15 jaar.

Drive Chip Putt: Drive

Regels bij onderdeel Drive

 1. Elke deelnemer slaat drie ballen binnen een 35 meter brede fairway. De slagen die op de Fairway eindigen leveren punten op.
 2. Vlaggen markeren beide kanten van de fairway met daarnaast een extra ruimte van 20 meter.
 3. Als er een bal op een grens stil ligt, wordt deze als binnen de lijnen beschouwd.
 4. Als een bal tot stilstand komt op een scorelijn, telt deze als in het vlak met de hogere score.
 5. De afstand wordt eveneens met een rangefinder gemeten.
Drive Chip Putt: Chip

Regels bij onderdeel Chip

 1. Elke deelnemer slaat drie ballen naar de hole op 10 tot 15 meter.
 2. Alle slagen worden gemeten vanaf het midden van de hole en gemarkeerd door duidelijke cirkels die de afstanden aangeven.
 3. Als een bal tot stilstand komt op een scorelijn, telt deze als in het vlak met de hogere score.
Drive Chip Putt: Putt

Regels bij onderdeel Putt

 1. Elke deelnemer putt drie ballen vanaf 1.80 meter, vanaf 4.50 meter en vanaf 9.00 meter.
 2. Alle slagen worden gemeten vanaf het midden van de hole en gemarkeerd door duidelijke cirkels die de afstanden aangeven.
 3. Als een bal tot stilstand komt op een scorelijn, telt deze als in het vlak met de hogere score.

Eindscore over alle onderdelen

Per onderdeel mag de golfer drie golfballen spelen. Elke bal die gespeeld wordt, kan maximaal 25 punten opleveren. Dat betekent dat per onderdeel de maximum score 75 is en de score over alle onderdelen maximaal 225 punten is.

Elke bal die gespeeld wordt levert een hoeveelheid punten op. Per onderdeel worden de drie scores opgeteld om een eindscore van het onderdeel te krijgen. Deze wordt genoteerd. Aan het einde van de wedstrijd worden de punten van alle drie de onderdelen bij elkaar opgeteld en diegene met de hoogste score mag zich kampioen van de Drive, Chip en Putt noemen! Het is ook mogelijk om kampioen van één onderdeel te worden door de hoogste score te behalen op de Drive, de Chip of de Putt.

Als er een gelijksspel is wordt de deelnemers derde slag (drive, chip of putt) gebruikt als tiebreaker (gevolgd door de tweede en de eerste indien nodig). Als het vervolgens nog steeds een gelijkspel is, zijn beide deelnemers kampioen op dat onderdeel.

Advertentie