Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Veel gestelde vragen over de all-in golfcursussen

 • Boeken van golfcursussen

 • Wat zijn de voordelen van golfcursussen via Startende Golfers?

  Startende Golfers biedt een uniek concept aan waarbij verschillende pakketten golfcursussen door heel Nederland gevolgd kunnen worden voor dezelfde prijs. U heeft maximale flexibiliteit doordat u zelf uw groepsgrootte kan bepalen en samen met de golfpro lesdagen inplant wanneer u dit uitkomt. En doordat er meer dan 25 golfscholen te boeken zijn via de website is er bijna altijd een locatie bij u in de buurt!

  Golfcursussen via Startende Golfers hebben de volgende voordelen:

  1. Zeer scherp geprijsd zonder in te leveren op lesuren en kwaliteit,
  2. Bepaal zelf op welke locatie u de golfcursus wilt volgen,
  3. Bepaal zelf op welke dagen u de golflessen wilt volgen,
  4. Bepaal zelf uw groepsgrootte en de deelnemers, u wordt niet ongevraagd samengevoegd met anderen,
  5. Alle golfprofessionals zijn PGA-gekwalificeerd en bieden kwaliteit,
  6. Alle golfcursussen zijn opgesteld volgens het NGF 9-Stappenplan,
  7. Kies uit leslocaties in heel Nederland,
  8. Betaal veilig via iDeal, PayPal of via een bankoverschrijving,
  9. Tot 48 uur voor de eerste golfles kunt u gratis annuleren.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Welke golfcursus is geschikt voor mijn speelniveau?

  De golfcursussen zijn opgesteld volgens het 9-Stappenplan waarin u in stap 2 naar Clubhandicap 54 (het oude GVB) wordt begeleid.

  Golfcursus Golfbaanpermissie: deze golfcursus is voor beginnende golfers met weinig tot geen ervaring. Met een baanpermissie krijgt u meestal alleen toegang op de golfbaan waar u de permissie heeft behaald.

  Informatie over de NGF-Golfbaanpermissie

  Golfcursus handicap 54: deze golfcursus is voor golfers die in het bezit zijn van een NGF-Golfbaanpermissie. Zonder golfbaanpermissie kan geen handicap 54 behaald worden. Deze stap is vergelijkbaar met het oude GVB. Tijdens deze stap wordt het golfregelexamen afgenomen en loopt u een Q-kaart.

  Informatie over Clubhandicap 54

  Combinatie golfcursus: deze golfcursus is voor beginnende golfers met weinig tot geen ervaring. Tijdens deze stap wordt het golfregelexamen afgenomen en loopt u een Q-kaart. U wordt begeleid naar een niveau vergelijkbaar met het oude GVB, oftewel handicap 54.

  Golfcursus handicap 36: deze golfcursus is voor golfers met handicap 54 of in het bezit van het oude GVB (deze is automatisch omgezet naar handicap 54). In deze golfcursus wordt u begeleid naar handicap 36. Met een handicap van 36 mag u meedoen aan vrijwel alle wedstrijden en kunt u prijzen winnen!

  Informatie over het handicapsysteem

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Kan ik stap 1 en 2 van het 9-stappenplan in een keer volgen?

  Dit is zeker mogelijk! Bekijk hiervoor onze gecombineerde golfcursus.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Zijn de golfcursussen echt helemaal all-in?

  Bij ons geen kleine lettertjes met verborgen kosten zoals een lidmaatschap bij een virtuele golfclub. Uw golfcursus is compleet met golfballen, greenfeekosten, etc.

  U heeft de mogelijkheid om uw golfcursus uit te breiden met een lidmaatschap bij onze virtuele golfclub. Hiermee kunt u uw baanpermissie en/of handicap registreren bij de NGF voor € 59,- per jaar. Daarnaast kunt u uw golfcursus uitbreiden met theorielessen voor het golfregelexamen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Kan ik een golfcursus in een weekend doen?

  Wij geloven niet dat u in een weekend het golfspel dermate onder de knie kan hebben dat u er in de toekomst plezier van kan beleven. Onze golfcursussen worden gespreid over een aantal weken, waardoor u de basistechniek écht aanleert. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat u meer plezier kan beleven met golf in de toekomst.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Kan ik samen met andere spelers in een groep?

  U kunt via ons contactformulier aangeven dat u geïnteresseerd bent om in een groep geplaatst te worden voor een bepaalde golfcursus. Wij zullen geheel vrijblijvend kijken of er binnen een korte termijn een groep gevormd kan worden in de buurt van uw gewenste locatie.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Kan ik golfcursussen boeken voor groepen groter dan 4 personen?

  Om een golfcursus te boeken voor groepen groter dan 4 vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen geheel vrijblijvend een golfcursus op maat aanbieden. Dit geldt ook voor bedrijven die een clinic willen volgen. Wij hebben in heel Nederland golfprofessionals waarmee we samenwerken, waardoor we vrijwel altijd een golfcursus of clinic in uw buurt kunnen organiseren. U kunt uw vraag telefonisch doorgeven via 06 - 1494 6797 of via een e-mail naar info@startendegolfers.nl. Vermeld ook altijd welke locatie(s) uw voorkeur hebben.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Hoe boek ik een golfcursus?
  1. Gebruik onze handige zoekfunctie om een locatie in uw buurt te vinden,
  2. Kies een leslocatie en golfcursus,
  3. Gebruik het online formulier om een golfcursus te boeken,
  4. U betaalt meteen met iDeal of later middels een bankoverschrijving,
  5. U ontvangt een bevestiging van uw boeking op het opgegeven e-mailadres.

  Ook de golfschool waar u uw golfcursus wilt volgen ontvangt een bevestiging van uw boeking. Zij zullen op korte termijn contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de eerste golfles.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Wanneer ontvang ik het lesmateriaal?

  De golfpro zal in de meeste gevallen het lesmateriaal overhandigen bij de eerste golfles. Als dit niet gebeurt, zal het lesmateriaal na de betaling van de golfcursus naar u verstuurd worden zodat u deze voor de eerste golfles heeft ontvangen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Hoe kan ik het NGF-Startpakket met korting kopen?

  Tijdens het boeken van de golfcursus heeft u de mogelijkheid om het NGF-startpakket met korting bij te bestellen. U kunt het NGF-Startpakket ook altijd achteraf met korting bestellen per e-mail of telefoon.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Wat is een PGA-golfprofessional?

  De golfprofessionals die u kunt boeken via de website zijn allemaal aangesloten bij de PGA Holland. Deze organisatie behartigt sinds 1924 de belangen van playing en teaching professionals in Nederland. PGA Holland verzorgt opleidingen, bijscholingen en toernooien.

  Een PGA-golfprofessional heeft een opleiding gevolgd van 2 tot 4 jaar om de status PGA-pro te ontvangen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Betaling en annulering

 • Welke betaalmethoden zijn beschikbaar?

  U kunt bij ons betalen met iDeal en Paypal of door middel van een bankoverschrijving. Als laatste optie kunt u het volledige bedrag cash betalen bij de golfpro.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Wat zijn de bankgegevens van Startende Golfers?

  U kunt uw factuur naar het volgende rekeningnummer overmaken:
  KNAB - NL96 KNAB 0257 1762 17
  BIC: KNABNL2H

  Vermeld bij uw betaling altijd het betaal-ID.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Hoe kan ik een golfcursus annuleren?

  Een annulering van een golfcursus dient schriftelijk of telefonisch bij Startende Golfers ingediend te worden.

  Bij het annuleren van een golfcursus zijn er verschillende regelingen die afhankelijk zijn van het moment waarop u de golfcursus annuleert.

  Tot 48 uur voor uw eerste golfles
  Een golfcursus is tot 48 uur voor de eerste golfles kosteloos te annuleren. Het bedrag dat u eventueel al betaald heeft, wordt zo spoedig mogelijk teruggestort. Indien u al lesmateriaal heeft ontvangen van ons, zullen wij het retourbedrag overmaken, nadat wij het lesmateriaal terug hebben ontvangen. Verzending van deze stukken is voor rekening van de klant. Indien het lesmateriaal al aangebroken is of niet meer in originele staat verkeert, zullen deze materialen in rekening gebracht worden.

  Van 48 uur voor tot aanvang van de eerste golfles
  Als u een golfcursus tussen 48 uur voor de eerste golfles en de aanvang van de eerste golfles wilt annuleren, worden er kosten in rekening gebracht voor alle golflessen die binnen deze 48 uur vallen. De kosten van deze golfles(sen) worden berekend tegen een tarief van € 55,- per lesuur. Het retourbedrag zal verrekend worden met deze kosten en zo spoedig mogelijk teruggestort worden. Indien u al lesmateriaal heeft ontvangen van ons, zullen wij het retourbedrag overmaken nadat wij het lesmateriaal terug hebben ontvangen. Verzending van deze stukken is voor rekening van de klant. Indien het lesmateriaal al aangebroken is of niet meer in originele staat verkeerd, zullen deze materialen in rekening gebracht worden.

  Vanaf de aanvang van de eerste golfles
  Bij het annuleren van een golfles vanaf de aanvang van de eerste golfles zullen alle lesuren tot op het moment van annuleren plus 48 uur in rekening worden gebracht tegen een tarief van € 55,- per lesuur.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Hoe kan ik een golfles annuleren?

  Neem contact op met de golfpro om een golfles te annuleren en overleg samen naar de mogelijkheden om de golfles te verplaatsen.

  Algemene voorwaarden: een golfles kan tot 48 uur voor aanvang van de golfles kosteloos geannuleerd worden. In overleg met de golfprofessional wordt een nieuwe datum en tijd afgesproken voor de golfles van de golfcursus. Indien u een golfles minder dan 48 uur voor aanvang van de golfles annuleert, heeft de golfprofessional de mogelijkheid deze golfles voor een tarief van € 55,- per lesuur alsnog in rekening te brengen bij u. Deze kosten vallen buiten de kosten voor de golfcursus.

  Let op: annuleringen van golflessen vallen onder de voorwaarden van de golfschool/golfprofessional. De hierboven omschreven procedure is alleen een richtlijn.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Wat gebeurt er bij geen tijdige betaling?

  Uw factuur dient uiterlijk 48 uur voor de aanvang uw eerste golfles op onze rekening ontvangen te zijn. Indien dit niet het geval is, zijn wij genoodzaakt uw golfcursus en bijbehorende ingeplande golflessen te annuleren. Zoals omschreven in de voorwaarden kunnen er administratiekosten in rekening worden gebracht.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Tijdens de golfcursus

 • Moet ik golfclubs en golfballen meebrengen naar de golflessen?

  Golfclubs en golfballen zijn altijd inclusief de geboekte golfcursus bij Startende Golfers.

  Het aanschaffen van een (eerste) golfset is een belangrijke stap, zeker als u net begint met golfen. Naarmate uw swing verbetert en u er zeker van bent dat u vaker wilt gaan golfen, is het verstandig om een eigen golfset aan te schaffen. Uw golfprofessional kan u helpen met het vinden van een geschikte golfset.

  Lees meer over starter golfsets op onze website of bestel meteen een starters golfset in onze webshop.

  Mocht u willen oefenen tussen de golflessen door, dan kunt u op de driving-range speciale golfballen krijgen om te oefenen. Deze zijn verkrijgbaar voor een muntstuk of een token. Afhankelijk van de locatie kunt u voor € 1,- à € 2,- gemiddeld 20-24 golfballen ontvangen. Voor het oefenen op andere oefenfaciliteiten kunt u vaak ook gebruikmaken van uw eigen golfballen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Wat heeft u nodig om te golfen?

  Golfschoenen zijn een must, u loopt zo zes kilometer tijdens een ronde golf. Het dragen van een golfhandschoen is persoonlijk, maar wordt vrijwel door iedereen gedaan omdat u meer grip heeft. Zorg voor voldoende golfballen (minimaal 6), tees, een pitchvork, potlood en een marker.

  Voor uw eerste golfles volgt u de kledingvoorschriften van de leslocatie (ook te vinden in de FAQ). De golfpro zal u graag meer vertellen over de benodigdheden voor de vervolglessen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Welke kledingvoorschriften zijn er voor golf?

  Informeer vooraf naar de kledingvoorschriften op de golfbaan, want deze kunnen per golfbaan verschillen.

  De algemene kledingvoorschriften voor golf zijn dat u bovenkleding met een kraagje dient te dragen, voor de heren met mouw. Draag een pantalon of een bermuda tot net boven de knie. Draag geen trainingspakken of fluoriscerende kleding. Op sommige golfbanen zijn jeans ook niet toegestaan. Op de golfbaan zijn golfschoenen vaak verplicht, dit in tegenstelling tot de oefenfaciliteiten. Schoenen met hoge hakken zijn niet toegestaan.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Kan ik theorielessen volgen voor het golfregelexamen?

  Wij kunnen op meerdere locaties theorielessen en golfregelexamens verzorgen. Omdat dit niet tot ons standaardpakket behoort, verzoeken wij u vriendelijke om hierover contact met ons op te nemen, zodat wij u geheel vrijblijvend een voorstel kunnen doen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Na de golfcursus

 • Wat zijn de kosten voor een NGF-registratie?

  De kosten voor de NGF-registratie zijn € 17,50 per jaar en worden via uw (virtuele) golfclub verrekend.

  Met de NGF-registratie ontvangt u 6x per jaar het GOLFjournaal, bent u WA-verzekerd tijdens het uitoefenen van golf en kunt u een gratis account aanmaken op de NGF-Golfacademie. U kunt tevens de GolfApp gebruiken om uw scorekaarten in te voeren.

  De NGF-registratie kunt u laten uitvoeren door een golfclub en een virtuele golfclub zoals Golf4Holland. Golf4Holland is een van de goedkoopste online golfclubs met een jaarlijks tarief van € 59,- per jaar inclusief de NGF-bijdrage. U regelt uw NGF-registratie eenvoudig online met de mobiele app of de website.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Hoe duur is golfen?

  De kosten voor golf kunt u geheel naar wens invullen. Hierdoor kunt u er honderden euro's aan uitgeven, maar ook duizenden euro's. Kijkend naar een beginnende golfer, kunt u wellicht eerst kiezen om de kosten laag te houden, totdat u zeker weet dat golfen iets voor u is. Globaal zijn dit de kosten voor beginners om te golfen:

  Item Indicatieve kosten
  Golflessen € 55,- per 50 minuten privéles
  Lidmaatschap virtuele golfclub € 59,- per jaar
  Greenfee golfbaan
  Korting op greenfee
  € 25,- voor 9 holes
  € 55,- voor 18 holes
  Golfset en golftas beginners € 275,-
  Goede golfschoenen € 80,-
  Golfballen en golfhandschoen € 40,-
  Overige accesoires € 15,-

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

 • Waar kan ik spelen met een NGF-Golfbaanpermissie?

  Met de NGF golfbaanpermissie kunt u op de golfbaan waar u de permissie heeft gehaald golfen. Dit kan op de kleine en/of grote golfbaan zijn.

  Sommige golfclubs laten u ook toe met een golfbaanpermissie van een andere golfclub. Informeer hierover bij de golfbaan waar u wilt spelen.

  Laatst bijgewerkt: 02-02-2019

Advertentie