Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Het Golfregelexamen

Om Handicap 54 (GVB) te halen, wordt u getoetst op uw kennis van de regels en etiquette. Voor het leren van de theorie zijn een aantal hulpmiddelen beschikbaar waarvan wij een overzicht onderaan de pagina hebben geplaatst. Als u uw golfregelexamen heeft gehaald, blijft deze onbeperkt geldig.

Gratis en onbeperkt het golfregelexamen 2016 oefenen

Waarom een golfregelexamen?

Het golfregelexamen is bedoeld om beginnende golfers de regels van het golfspel aan te leren. Niet alleen de de regels van het spel worden getoetst, maar bijvoorbeeld ook de etiquette op de baan. De etiquette zorgen voor een betere doorstroming in de baan en dienen om sociaal met andere golfers om te gaan. Daarnaast worden ook de veiligheidsregels op een golfbaan getoetst: hoe om te gaan met de golfbaan en met de omliggende natuur?

Wat houdt het golfregelexamen in?

Tot eind 2013 waren twee versies van het golfregelexamen van toepassing. Vanaf 2014 is het alleen nog maar mogelijk om het golfregelexamen volgens de nieuwe stijl af te laten nemen.

Golfregelexamen 2016; nieuwe stijl

In het vernieuwde golfregelexamen zijn etiquettevragen een belangrijk onderdeel. Het golfregelexamen bestaat uit 30 vragen en hiervan moeten er minimaal 23 goed beantwoord worden. De vragen zijn onderverdeeld in 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag. De tijdsduur is ook bij het vernieuwde golfregelexamen 60 minuten en het blijft niet toegestaan gebruik te maken van het regelboekje of ander referentiemateriaal.

Golfregelexamen oude stijl

Het golfregelexamen bestaat uit 20 meerkeuzevragen die schriftelijk worden afgenomen en waarbij er toezicht wordt gehouden door een examinator. Het golfregelexamen duurt 60 minuten en er moeten minimaal 15 vragen goed beantwoord worden om het golfregelexamen te halen. De vragen bestaan uit 3 etiquette vragen, 16 regelvragen (strokeplay en matchplay) en 1 stablefordvraag. De vragen hebben betrekking op veel voorkomende spelsituaties waarin uw kennis over de golfregels, de etiquette en de telling van stablefordpunten worden getoetst. Het golfregelexamen moet afgelegd worden zonder hulpmiddelen.

Wat is het verschil tussen het oude en het nieuwe golfregelexamen?

In het vernieuwde golfregelexamen 2013 worden de vragen ondersteund door illustraties. Het gebruik van beeldmateriaal zorgt ervoor dat de regels levendiger worden en de regelsituaties beter herkenbaar en begrijpelijk zijn. Hoewel de vragen in principe hetzelfde blijven, zal de vraagstelling door de illustraties anders worden. Het nieuwe golfregelexamen past volledig in de introductie van het 9-Stappenplan en de invoering van de vernieuwde boeken Golfregels voor Startende Golfers en Oefenvragen voor het Golfregelexamen, te bestellen in onze webshop.

Wanneer mag het golfregelexamen mondeling afgenomen worden?

In bepaalde gevallen mag het golfregelexamen mondeling afgenomen worden onder de volgende voorwaarden:

  1. Kandidaten die geen Nederlands, Duits of Engels spreken en/of schrijven
  2. Kandidaten die al twee keer zijn gezakt voor het regelexamen
  3. Kandidaten die dyslectisch zijn

Hoe is het golfregelexamen voor te bereiden?

Allereerst bestudeert u het boek 'Golfregels en Amateurstatus Regels' uitgegeven door de NGF. Daarnaast heeft u hieronder een overzicht van golfboeken die zeer handig zijn bij het leren en het oefenen voor het golfregelexamen. Als u er helemaal klaar voor bent, kunt u gratis en onbeperkt het golfregelexamen oefenen op deze website, succes!

Naar onze webshop met golfboeken

Golfregels vanaf 2016

Golfregels vanaf 2016

Nu kopen - € 2,50

Oefenvragen voor het golfregelexamen 2013

Koop het boek Oefenvragen voor het golfregelexamen

Nu kopen - € 17,50

NGF Golf Startpakket 2012

Koop het boek Golf Startpakket

Nu kopen - € 59,90

De belangrijkste golfregels voor de jeugd

Koop het boek De belangrijkste golfregels voor de jeugd

Nu kopen - € 9,90

Golfregels voor het GVB

Koop het boek Golfregels en vragen

Nu kopen - € 12,50

Golfregels kort uitgelegd

Koop het boek Golfregels uitgelegd

Nu kopen - € 12,95

Advertentie