Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Het handicapsysteem

Het EGA-handicapsysteem is ontstaan op een bijeenkomst van de EGA in Luxemburg en zorgt ervoor dat de speelsterkte van een golfer weergegeven kan worden. Volledige weergave van deze regels staat beschreven in het EGA-handicapsysteem (engels). Hier vindt u de belangrijkste informatie over het handicapsysteem en de handicapregistratie.

Doel van het EGA-handicapsysteem

Het handicapsysteem zorgt ervoor dat spelers van een verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke basis met en/of tegen elkaar kunnen spelen. Door de regels van het handicapsysteem worden handicaps aangepast aan de relatieve moeilijkheidsgraad van een golfbaan, zodat er een Europese uniformiteit ontstaat.

Handicapping is uniek en geeft golf een extra aantrekkingskracht. U bent namelijk niet langer gebonden aan het speelniveau van uw medespeler of tegenstander om toch een competitieve ronde te spelen.

Terminologie handicapsysteem

EGA-Handicap
officiƫle handicap die in heel Europa geldt
Exact Handicap
officiƫle handicap tot 1 decimaal achter de komma die wordt onderhouden in het systeem
Playing Handicap
het aantal slagen dat u meekrijgt. Dit aantal kan gevonden worden in de Playing Handicap Tabel van de baan en hangt mede af van de moeilijkheidsgraad van de golfbaan. Als een baan moeilijk is, krijgt u meer slagen dan uw exact handicap en als de golfbaan makkelijk is, krijgt u minder slagen.
Clubhandicap
verdwenen vanaf 2016. Was daarvoor een handicap tussen de 36 en 54 met andere regels dan de EGA-Handicap

Wat is er met de Clubhandicap gebeurd?

Sinds 1 januari 2016 is er geen onderscheid meer tussen een EGA-handicap en een Clubhandicap. Iedereen met handicap 54 of lager heeft voortaan een EGA-handicap. Hierdoor speelt iedereen onder dezelfde regels en is het GVB voortaan gelijk aan handicap 54.

Advertentie