Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Tips voor het golfen tijdens extreme hitte 25 juli 2018

We hebben er in Nederland gelukkig niet te vaak mee te maken, maar soms stijgen de temperaturen ruim boven de 30 graden. Sommige golfers blijven dan liever binnen, maar mocht u een belangrijke wedstrijd hebben of misschien toch een beetje verslaafd zijn aan golf, dan kunnen deze tips voor het golfen tijdens warme dagen u misschien helpen.

Zorg goed voor uzelf tijdens het golfen in hitte

U kunt het beste golfen in de ochtend of in de avond. De zon schijnt het felst tijdens de middaguren, maar het warmste moment van de dag ligt vaak aan het einde van de middag. Met een beetje tijdsplanning kunt u de echte hitte grotendeels mijden. Daarnaast hebben we de volgende tips voor u:

Smeer uzelf goed in tegen de zon

Goed insmeren met een hoge factor voorkomt dat uw huid schade oploopt of pijn doet aan het einde van de dag. Smeer uzelf vlak voor de ronde in, zodat u optimaal beschermd bent en nog even uw handen kunt wassen voordat u met de ronde start. Plakkende handen kunnen u irriteren tijdens het golfspel.

Draag een petje en luchtige/lichte kleren

Een pet voorkomt dat uw hoofd teveel bloot wordt gesteld aan de hitte. Als u een pet heeft met een donkere binnenkant van de klep, worden uw ogen ook beter beschermd tegen het felle licht. Het dragen van luchtige en lichte kleding zorgt voor meer koeling van uw lichaam.

Drink veel water

Blijf tijdens de ronde golf goed drinken. U verliest veel vocht en dat merkt u niet altijd. Een goede indicator of u genoeg drinkt is uw urine. Is de hoeveelheid minder dan normaal of donkerder van kleur, dan drinkt u te weinig.

Vermijd alcohol en matig het gebruik van koffie of thee

Alcohol heeft tot gevolg dat u meer urine gaat produceren dan u gedronken heeft. Hierdoor wordt het handhaven van de lichaamstemperatuur bemoeilijkt. Het drinken van koffie en thee kan (bij gematigd gebruik) geen kwaad.

Neem een extra, natte handdoek mee

Door een natte handdoek mee te nemen, kunt u tijdens de ronde golf uw nek en hoofd afkoelen.

Maak gebruik van uw paraplu of kies schaduwrijke plekken

Door uw paraplu op te zetten, kunt u vrijwel de hele ronde golf in de schaduw lopen. Heeft u deze mogelijkheid niet? Probeer dan zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken als u moet wachten of even wilt rusten.

Verlaag uw speeltempo

Hitte is zwaar voor het menselijk lichaam. Pas uw speeltempo aan waardoor uw lichaam minder snel verhit raakt. Blijf altijd goed naar uw lichaam luisteren en stop onmiddellijk met spelen en schakel hulp in, zodra u oververhittingssymptomen heeft.

Advertentie