Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Vaardigheidstest - Proeve van Bekwaamheid

De Vaardigheidstest is per 1 april 2012 geen onderdeel meer van het GVB-examen. De Proeve van Bekwaamheid zal geen onderdeel van het GVB-examen zijn vanaf 1 juli 2012.

Haal gratis uw golfregelexamen!

Word lid van onze golfvereniging en ontvang uw online golfregelexamen helemaal gratis. Fysieke examens op locaties in heel Nederland ontvangt u voor € 25,-. Verstuur uw aanvraag, het verplicht u tot niets!

Aanhef(*)
Geef aan wat uw aanhef is

(*)
Vul hier uw naam in.

(*)
Vul hier uw e-mailadres in.

Voorkeursdatum
Ongeldige invoer

Tijdstip(*)
Kies welk deel van de dag uw voorkeur heeft.

Welke vorm heeft uw voorkeur?
Ongeldige invoer

Regio voor afname examen(*)
Kies de regio waar het examen afgenomen moet worden.

Ongeldige invoer

Bent u geen robot?
Controleer uw invoer.

Verzenden

GVB Halen tot 1 juli 2012

Uw GVB halen doet u tot 1 juli 2012 door de Proeve van Bekwaamheid en het GVB-regelexamen af te leggen. De Vaardigheidstest zal standaard afgetekend zijn en hoeft dus niet meer afgelegd te worden. U hoeft zich niet meer 13 dagen van te voren aan te melden voor het gvb-examen. Bij het behalen van uw Proeve van Bekwaamheid ontvangt u een NGF kaart met Clubhandicap 54.

GVB halen vanaf 1 juli 2012

Vanaf 1 juli 2012 zal het nieuwe GVB-examen gehaald kunnen worden door het 9-Stappenplan te volgen. Voordat u het GVB-examen kan halen, moet u een golfbaanpermissie halen. Het examen zal bestaan uit een golfregelexamen en een praktisch examen.

De Proeve van Bekwaamheid

In de proeve van bekwaamheid wordt uw golfspel in de golfbaan beoordeeld. De proeve van bekwaamheid wordt gespeeld over 4 holes, waarvan de minimale lengte voor de holes voor de dames 240 meter is en voor de heren 280 meter. De 3 beste holes tellen mee voor uw examen en deze score mag niet meer dan 10 boven PAR zijn. Uw slechtste score mag u dus laten vervallen.

In uitzonderlijke gevallen wordt het examen over 9 holes gelopen. In dat geval wordt uitgegaan van een HCP 54 en moet u minimaal 18 Stableford punten halen om de proeve van bekwaamheid succesvol af te leggen.

Tijdens uw proeve van bekwaamheid wordt de score genoteerd en bijgehouden door de examinator. De examinator houdt ook bij of u zich aan de volgende condities houdt:

  • U houdt zich aan de golfregels en de regels van de baan
  • U houdt zich aan de etiquette
  • U heeft aandacht voor de veiligheid van medespelers
  • U zorgt voor een goede doorstroming in de baan
  • U heeft zorg voor de baan (b.v. divots terugleggen)

De proeve van bekwaamheid mag pas afgenomen worden nadat u het GVB-regelexamen en de vaardigheidstest succesvol heeft afgerond.

Proeve van bekwaamheid voor kinderen tot 14 jaar

Bij kinderen tot 14 jaar is de lengte van de hole minimaal 240 meter en maximaal 280 meter. De score die de jonge speler mag maken hangt af van de leeftijd:

t/m 10 jaar12 boven Par over de 3 beste van de 4 gespeelde holes
11 en ouder10 boven Par over de 3 beste van de 4 gespeelde holes