Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Nieuwe en gewijzigde golfregels 2014 16 maart 2014

De R&A en de United States Golf Association (USGA) werken continue aan het verbeteren van de Golfregels. In de tweejaarlijkse herziening zitten een aantal wijzigingen van de Golfregels die per 1 januari 2014 zijn ingegaan.

David Rickman, R&A Executive Director - Rules and Equipment Standards, legt uit waarom een tweejaarlijkse herziening belangrijk blijft. "Het is belangrijk om nauwkeurig nieuwe ontwikkelingen in het spel te blijven volgen en dat is terug te zien in de nieuwe 'Decisions' van de Golfregels. De revisie van de Golfregels bevat meer duidelijkheid over het gebruik van smartphones en videotechnologie."

Uit alle wijzigingen van de decisions 2014-2015 vallen de volgende veranderingen op die van invloed zijn op de meeste golfers:

Weerinformatie beschikbaar op multifunctioneel apparaat (14-3/18)

Weer golf mobiel

Het is toegestaan om met smartphones naar informatie over het (algemene) weer te kijken. Het actief weer gerelateerde condities meten op de specifieke plek waar de golfer zich bevindt, blijft niet toegestaan.

De reden dat deze wijziging is ingevoerd, komt doordat dit soort weerinformatie zeer algemeen is en niet gespecificeerd is op de plek waar de golfer zich bevindt. Daarnaast zijn de gegevens niet op hetzelfde moment gemeten, waardoor de speler geen betere informatie heeft dan zonder behulp van deze apparatuur.

Wat betekent dit voor de golfer?

Golfers mogen nu weerberichten ophalen en kunnen zo zorgen voor een betere veiligheid bij bijvoorbeeld naderend onweer.

Naar voren lopen om te kijken voor het slaan van een provisionele bal (27-2a/1.5)

Het is toegestaan om 45 meter (50 yards) naar voren te lopen zonder het recht te verliezen om een provisionele bal te slaan. Soms kan dit ervoor zorgen dat er een betere inschatting gemaakt kan worden of de golfbal verloren is in een waterhindernis of buiten de baan.

Betere omschrijving wanneer een golfbal ingebed is (25-2/0.5)

Golfbal ingebed bepalen

Het inschatten of een golfbal is ingebed of niet is soms erg lastig. De regel luidt dat een golfbal pas ingebed is wanneer een deel van de golfbal onder het niveau van de grond is door zijn eigen pitchmark. Om deze bepaling te vereenvoudigen is er beeldmateriaal toegevoegd aan deze decision.

Op de afbeelding hiernaast zijn drie situaties afgebeeld:

  1. De golfbal is ingebed; omdat een deel zich onder het niveau (level) van de bodem (soil) bevindt.
  2. De golfbal is ingebed; ondanks dat de golfbal de bodem niet raakt, bevindt een deel zich wel onder het niveau van de bodem
  3. De golfbal is niet ingebed; omdat geen enkel deel van de golfbal zich onder het niveau van de bodem bevindt.
Advertentie