Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Samenvoeging Golfpaspoort en het 9-Stappenplan 04 februari 2014

Zoals eerder bericht, gaan de drie grote partijen - NGF, PGA-Holland en de NVG - samenwerken om golf nog aantrekkelijker te maken voor alle spelers. Een belangrijk onderdeel hierin is de integratie van het Golfpaspoort en het 9-Stappenplan. Vanaf 1 maart 2014 krijgt het NGF 9-Stappenplan een nieuwe editie waarin de samenvoeging van beide initiatieven is verwerkt.

In de nieuwe versie zijn de stappen 1, 2 en 3 op basis van de ervaringen van het afgelopen seizoen verbeterd en is het Golfpaspoort aan de eerste twee stappen toegevoegd. Met deze wijzigingen moet het 9-Stappenplan gebruiksvriendelijker worden. Naast een goede, technische onderbouwing is ook een sterk onderdeel voor het binden van spelers opgenomen in deze nieuwe versie.

Golfpaspoort geïntegreerd in stap 1 en 2 van het 9-Stappenplan

De huidige drie stappen van het Golfpaspoort worden geïntegreerd in stap 1 en 2 van het NGF 9-Stappenplan. Dit resulteert in twee herschreven Spelersboekjes, waarin de aspecten van het Golfpaspoort en het 9-stappenplan elkaar versterken.

De nieuwe boekjes hebben voor de duidelijkheid een nieuwe naam gekregen:

  • Stap 1: Mijn Golfpaspoort – naar Golfbaanpermissie
  • Stap 2: Mijn Golfpaspoort – naar Clubhandicap 54

Na stap 2 kan elke golfer stappen 3 tot en met 9 van het 9-Stappenplan volgen om op deze manier een lagere handicap te halen.

Volg een golfcursus stap 1, 2 of 3 in heel Nederland

Overgangsregeling Golfpaspoort naar 9-Stappenplan

Op 1 maart 2014 worden golfers die in het bezit zijn van het golfpaspoort overgezet naar een vergelijkbare stap in het 9-Stappenplan. De golfclubs zullen hierin een grote rol spelen in wat zij hun leden zullen aanbieden. Het advies van de samenwerkende partijen is om stap 3 van het Golfpaspoort gelijk te stellen aan Stap 2 van het 9-Stappenplan, Clubhandicap 54. Golfers met stap 1 en 2 zullen de NGF-Baanpermissie alsnog moeten halen.

Advertentie