Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Verankerd putten vanaf 2016 niet toegestaan 24 juni 2013

Afgelopen maand hebben de R&A en de USGA (United States Golf Association) besloten het zogenaamde 'belly putten' te verbieden volgens regel 14-1b. De nieuwe regel zal vanaf 1 januari 2016 gelden.

Belly Putter

Met 'belly putten' wordt een langere putter gebruikt (belly putter) die verankerd wordt tegen een deel van het lichaam. Deze manier van putten is al langer omstreden en er zijn veel verschillende meningen over. Het verankerd putten kan een uitkomst zijn wanneer iemand spanning of onrust in de handen heeft. Ook op de tour zijn steeds meer golfprofessionals die gebruikmaken van deze puttechniek.

Door de wijziging van de golfregels is het niet meer toegestaan de putter tegen een deel van het lichaam te verankeren. Dit betekent niet dat een belly putter niet meer gebruikt mag worden, deze worden namelijk niet verboden. Het gaat bij deze regel puur om de techniek.

De nieuwe regel is op 28 november 2012 voorgesteld. Na een lange periode waarin de verschillende organisaties van golf voor- en tegenargumenten konden indienen, is de regel nu goedgekeurd door de R&A en de USGA.

Wat is verankerd putten oftewel bellyputten?

Advertentie