Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

GVB halen of Golfpaspoort? 26 februari 2012

Een veel gestelde vraag! Wat is nou een goede keus voor u als beginnende golfer? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen het GVB (oftewel het 9-stappenplan) en het Golfpaspoort.

Het GVB

Het GVB is een initiatief van de NGF en zal in maart 2012 omgedoopt worden naar het 9-stappenplan. Het 9-stappenplan is opgezet om beginnende golfers beter te begeleiden naar het spelen op de baan en het behalen van een handicap. Met het stappenplan moet overzichtelijker worden welke vervolgstappen de golfer kan maken, ook na het behalen van het GVB. In het stappenplan krijgt de baanpermissie een formele status en wordt hiermee de eerste stap in golf. Vervolgens neemt het de golfers aan de hand richting het GVB/Handicap 54 waarmee vrijwel op alle golfbanen gespeeld kan worden.

Het Golfpaspoort

Het Golfpaspoort is een initiatief van de NVG en zal zijn intrede doen in maart 2012. Het Golfpaspoort zal als stapsgewijze baanpermissie fungeren waarbij de focus, op weg naar een golfhandicap, op het kennismaken ligt. Het Nationaal Golfpaspoort werkt zonder examen en zal uit drie stappen bestaan. Door het volgen van golflessen, het oefenen op de driving-range en het spelen van ronden zal uiteindelijk de International Golf Licence verkregen worden. De licence fungeert als een baanpermissie voor golfbanen aangesloten bij het Golfpaspoort.

Het Golfpaspoort als eerste twee stappen in het 9-stappenplan?

Als we naar de omschrijving van beide initiatieven kijken, kunnen we grofweg bepalen dat het Golfpaspoort ongeveer hetzelfde is als de eerste twee stappen in het 9-stappenplan. Bij beide wordt u begeleidt naar een handicap 54 status. Met de verkregen International Golf Licence van het Golfpaspoort heeft u als voordeel dat u ook op andere golfbanen mag spelen die zijn aangesloten bij het Golfpaspoort.

Welke keus is het beste voor u?

Als u begint met golfen zijn beide initiatieven een goede keus. Uw keuze wordt voornamelijk bepaald door uw wensen in een later stadium. Als u niet gebonden wilt zijn aan golfbanen die aangesloten zijn bij het Golfpaspoort, kiest u logischerwijs voor het 9-stappenplan. Op deze manier kunt u het GVB en Handicap halen waarmee u op alle golfbanen terecht kan. Als u dit initiatief kiest, kunt u overigens parallel hieraan meteen het Golfpaspoort halen. Het Golfpaspoort biedt meer opties voor u als beginnende golfer om op meerdere golfbanen te spelen zonder een examen te hoeven doen.

Aangezien beide projecten nog in ontwikkeling zijn, kunnen wij pas uitgebreide informatie geven zodra dit beschikbaar wordt gesteld door de NGF en de NVG. Houd deze website dus goed in de gaten!
Advertentie