Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Nationaal Golfpaspoort: golfen zonder examen 12 februari 2012

Op 8 februari 2012 heeft de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) bekendgemaakt dat zij in maart het Nationaal Golfpaspoort in zullen voeren. Hun slogan: "Nationaal Golfpaspoort: prettige kennismaking met golf zonder examen".

Naar de informatiepagina: Nationaal Golfpaspoort

Het Golfpaspoort zal als stapsgewijze baanpermissie fungeren waarbij de focus, op weg naar een golfhandicap, op het kennismaken ligt. Het Nationaal Golfpaspoort werkt zonder examen waardoor de drempel voor golfers wordt verlaagd. Nieuwe golfers worden vanaf het eerste moment geholpen bij de kennismaking met de essentie van golf 'leuk en plezier'. Hierbij ligt de focus op het overbrengen van plezier en etiquette op een prettige en toegankelijk manier via de bestaande golfers. Op deze manier verwacht de NGV dat het voor iedereen mogelijk wordt om te genieten van golf.

Het Nationaal Golfpaspoort

Het Nationaal Golfpaspoort bestaat uit drie stappen die aansluiten bij de ontwikkeling van nieuwe golfspelers. In elke stap wordt de baanpermissie uitgebreid tot de golfer uiteindelijk mag spelen op de grote golfbaan. Na stap één ontvangt men meteen een baanpermissie voor de korte golfbaan. De volgende stap is hcp 72 (oefenpermissie op de grote baan). Door het spelen van rondes, het volgen van golflessen en te oefenen op de driving range, kan men uiteindelijk de baanpermissie voor de grote golfbaan bemachtigen: de International Golf Licence. Op de website van Nationaal Golfpaspoort kan men op zoek gaan naar Buddies om rondes mee te spelen. Op deze manier kunnen bestaande golfers het plezier en de etiquette overbrengen op de nieuwe golfers.

Golfpaspoort VS Stappenplan

Het 9-stappenplan van de NGF en het Nationaal Golfpaspoort van de NVG zijn twee losstaande initiatieven. Het verschil is dat met een Nationaal Golfpaspoort alleen gespeeld mag worden op golfbanen die aangesloten zijn bij het Golfpaspoort. Met een GVB van de NGF kan vrijwel op elke baan gespeeld worden, mits er geen Handicap gevraagd wordt. Samenwerking tussen beide partijen is beperkt, wat erg jammer is omdat de initiatieven goed op elkaar aansluiten. In essentie hebben beide projecten ook hetzelfde voor ogen: het golfen toegankelijker maken voor iedereen.

Bron: NVG
Advertentie