Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

NGF 9-Stappenplan 06 februari 2012

De NGF zal in samenwerking met PGA Holland een grote wijziging in het golfsysteem aanbrengen. Doel hiervan is om alle golfers, van beginner tot gevorderde, nog meer plezier in de sport te laten beleven.

De wijzigingen zullen zich vertalen in een stappenplan. Dit stappenplan bestaat uit negen stappen ter bevordering van het spelplezier en succesbeleving. Het stappenplan zal ondersteund worden met negen boekjes, een starterspakket en met ondersteuning en nazorg bij golflessen.

Naar informatiepagina NGF 9-Stappenplan

Aanleiding voor dit nieuwe systeem is om de grote groep inactieve golfers beter te begeleiden naar het spelen op de baan en het behalen van een handicap. Veel golfers stoppen met golflessen na het behalen van het golfvaardigheidsbewijs (GVB) waardoor deze spelers op hetzelfde niveau blijven spelen, vrijwel niet op de baan komen en geen handicap halen.

Het golf stappenplan

Het stappenplan zal bestaan uit negen fasen waarin de golfer stap voor stap begeleid wordt. Met het stappenplan moet overzichtelijker worden welke vervolgstappen de golfer kan maken, ook na het behalen van het GVB. In het stappenplan krijgt de baanpermissie een formele status en wordt hiermee de eerste stap in golf en neemt vervolgens golfers aan de hand richting het GVB/Handicap 54. Elke golfer krijgt een persoonlijke login voor de NGF Golf Academie om zo zijn of haar vorderingen te volgen en golflessen voor te bereiden.

De negen stappen

Stap 1: Golfbaanpermissie

Aanleren basisbeginselen: techniek en etiquette. Hiermee bent u in staat op een veilige en plezierige manier baanervaring op te doen.

Stap 2: Handicap 54 (GVB)

Na deze stap kunt u volgens de etiquette en golfregels spelen in de baan. Technisch en tactisch bent u op een niveau om handicap 54 te spelen.

Stap 3: Naar handicap 36

In deze stap zullen uw slagen meer lengte krijgen door het inzetten van hybrides en/of fairway houten. U zult u eigen spel beter kunnen analyseren waardoor u holes slimmer gaat spelen.

Stap 4: Naar handicap 28

Door consistenter te worden met de lange slagen en het korte werk, zal uw niveau verbeteren. Het toevoegen van de driver aan het spel kan u een voordeel opleveren. Afname van duouble bogeys, toename bogeys.

Stap 5: Naar handicap 20

In deze stap zult u bewustere keuzes maken voor clubkeuze vanaf de tee maar ook rondom de green. Door het meedoen aan wedstrijden zal uw ervaring vergroot worden op gebied van course management, tactiek en regels.

Stap 6: Naar handicap 15

Voor dit niveau is strategie en slagen binnen 100 meter erg belangrijk. Bouble bogeys moeten van de scorekaart af en het presteren onder druk in wedstrijden komt al een beetje onder de aandacht.

Stap 7: Naar handicap 9,9

In deze stap zult u moeten werken aan het verkleinen van de foutmarge en het verbeteren van de slagen binnen 50 meter. Door intensiever te trainen en uzelf te testen, ontwikkelt u een goede en vaste routine en een meer te voorspellen resultaat. U kunt steeds meer vertrouwen op uw techniek.

Stap 8: Naar handicap 4.4

In deze stap gaat het om short game, mentaal en course management. U gaat fouten of lastige situaties voorkomen en wordt beter in het herstellen hiervan.Wedstrijden op nationaal niveau staan op uw agenda en u traint volgens een jaarplanning.

Stap 9: Naar handicap 0

In deze stap zal sprake zijn van periodisering, verfijning van de technische, mentale en fysieke vaardigheden. Short game blijft een belangrijke factor. Het wedstrijd- en trainingsschema zal gericht zijn op de nationale en internationale wedstrijden.

Op onze website wordt al langer gebruikgemaakt van een stappenplan om de weg naar het GVB overzichtelijker te maken. Wij zijn dan ook zeer positief over de wijziging van het golfsysteem. Op 16 tot en met 18 maart zal op Amsterdam Golf het stappenplan voor golf officieel bekend gemaakt worden.

Andere afslagplaatsen met het 9-Stappenplan

Het nieuwe negen stappenplan zal tevens gekoppeld worden aan gewijzigde afslagplaatsen op de tee rekening houdend met de verschillende niveaus uit het stappenplan. Hierdoor kunnen spelers van verschillende niveaus vanaf dezelfde tee spelen. Dit zal het plezier en de doorstroming in de baan verbeteren. Dit zal overigens pas in 2013 ingesteld worden.

Bron: NGF
Advertentie