Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Opnieuw starten met golfen doe je zo 05 februari 2022

Heeft u een tijd niet gegolfd en wilt u het golfen weer oppakken? Dat is eenvoudig te regelen! U heeft er niet eens een oude NGF-pas of uw oud NGF-nummer voor nodig. Hoe dit precies werkt, leggen we in dit artikel uit.

Handicap en GVB opnieuw activeren

Een eerder behaalde handicap of GVB kan opnieuw geactiveerd worden door een van de volgende stappen te volgen. We spreken in de tekst over een lidmaatschap. In dit geval bedoelen we een lidmaatschap bij een vereniging die uw handicap ook kan registreren bij de NGF. Een voorbeeld is onze virtuele golfclub. Een golfregelexamen verloopt nooit!

  • Uw handicap is nog geregistreerd: als u uw handicap nog laat registreren bij een (virtuele) golfclub dan is het niet nodig om actie te ondernemen. Uw handicap is nog actief en u kunt deze gebruiken voor scorekaarten.
  • U heeft sinds minder dan een jaar geen lidmaatschap: indien u uw lidmaatschap bij een (virtuele) golfclub minder dan een jaar geleden heeft opgezegd, is uw handicap 'bevroren' en kan deze handicap bij een nieuw lidmaatschap weer meegenomen worden door de nieuwe (virtuele) golfclub.
  • U heeft langer dan een jaar geen lidmaatschap: indien u langer dan een jaar geen lidmaatschap heeft bij een (virtuele) golfclub, dan is uw handicap verlopen. Heeft u uw oude NGF-nummer (of NGF-pas) nog? Dan kunt u met dit NGF-nummer bij een (virtuele) golfclub uw handicap weer actief maken door een lidmaatschap aan te gaan waarbij de handicap ook bij de NGF wordt geregistreerd. Heeft u uw NGF-nummer niet meer? Dan is deze op te vragen bij de NGF. U kunt een e-mail versturen aan golf@ngf.nl waarin u vraagt om uw oude NGF-nummer. U dient hiervoor uw geboortedatum, voorletters en achternaam aan de NGF te verstrekken.

Bent u al bekend met het wereldhandicapsysteem en het nieuwe GVB?

Het is misschien even geleden dat u heeft gegolfd. Er zijn in de laatste jaren best wat wijzigingen doorgevoerd. Een belangrijke verandering is het verdwijnen van het GVB en deze is vervangen door handicap 54. Handicap 54 is onderdeel van het NGF 9-stappenplan. Met het 9-Stappenplan heeft u een methodiek voorhanden waarbij u zelf bepaalt hoe u zichzelf wil ontwikkelen in de golfsport. Met stap 1 tot en met 3 kunt u het plezier van golf beleven. Voor de golfers met meer ambitie kan het 9-Stappenplan verder gevolgd worden en onder begeleiding van de golfprofessional kunt u een lagere handicap halen.

Sinds 2021 is het EGA-handicapsysteem vervangen door het wereldhandicapsysteem (WHS). Het Wereldhandicapsysteem vervangt wereldwijd zes handicapsystemen en dat betekent dat golfers vanuit vrijwel alle landen op dezelfde manier hun handicap berekenen. Het betekent voor de Nederlandse golfers een wijziging van de manier waarop een handicap tot stand komt. Dit werd in het verleden door middel van de Stableford-puntentelling berekend. In het WHS wordt een score omgezet naar een dagresultaat. Van de laatste 20 scores worden de 8 beste scores gebruikt voor het bepalen van uw handicap. Een handicap verhogen of verlagen zal hierdoor een betere weergave zijn van uw speelsterkte. In het verleden kon een (extreem) goede golfdag uw handicap drastisch verlagen terwijl dit misschien niet uw werkelijke niveau was.

Gewijzigde golfregels

In 2019 zijn de golfregels flink aangepast. Zoveel zelfs, dat het de grootste wijziging van de golfregels in 30 jaar was! Wist u bijvoorbeeld dat droppen voortaan op kniehoogte plaatsvindt? We hebben een speciale pagina ingericht waarop alle wijzigingen van de wijzigingen georganiseerd terug te vinden zijn. Een paar nuttige pagina's zijn:

  1. Golfregelexamen oefenen om uw regelkennis op te frissen
  2. Samenvatting van de golfregels
  3. Spelsituaties in golf
  4. Definities in de golfregels
Advertentie