Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Alles wat u moet weten over het NGF-lidmaatschap 01 mei 2018

Na het behalen van uw golfbaanpermissie en/of handicap 54, ontvangt u bij een NGF-golflidmaatschap een NGF-pas waarmee u uw niveau kunt aantonen. Een NGF-pas kunt u laten registreren door een golfclub of een virtuele golfclub (golfclub zonder golfbaan). Zij verzorgen de registratie van uw golfprofiel bij de NGF en zij zorgen ervoor dat uw handicap actueel verwerkt wordt in het algemene systeem.

Vind hier de meest voorkomende vragen over het NGF-golflidmaatschap!

Waarom wordt u lid van een golfclub én de NGF?

Uw lidmaatschap bij een golfclub gaat gepaard met een lidmaatschap bij de NGF. De NGF is de overkoepelende organisatie voor golf, zoals de KNVB dat is bij voetbal. De NGF zet zich in om de golfsport te verbeteren en verzorgt de verwerking van de gegevens van alle golfers in Nederland. Zonder een NGF-registratie kunt u geen NGF-pas ontvangen en een handicap laten registreren. In de meeste gevallen ziet u het NGF-lidmaatschap terug op uw factuur van uw golfclub. De jaarlijkse bijdrage aan de NGF is voor iedereen gelijk en bedraagt € 17,50 per jaar.

Hoe vraagt u een NGF-golfpas aan?

Om in het bezit te komen van een NGF-pas moet u aan een tweetal voorwaarden voldoen. Allereerst moet u succesvol het niveau van golfbaanpermissie en/of handicap 54 behaald hebben. Zodra dit het geval is, kunt u op zoek naar een registrant voor uw NGF-lidmaatschap. Dit kan een golfclub zijn waarbij u een volledig lidmaatschap afsluit inclusief speelrecht, of u kiest voor een lidmaatschap waarbij u alleen uw handicap laat registreren en moet greenfee moet kopen om te kunnen spelen. Een andere, populaire manier om lid te worden bij de NGF is de registratie middels een virtuele golfclub. Een virtuele golfclub heeft geen eigen golfbaan en de verwerking van gegevens verloopt voornamelijk via internet.

Lees het artikel: Clublid of vrije golfer?

Registreer uw handicap online!

Word lid van de virtuele golfclub en profiteer van kortingen op 100+ golfbanen voor slechts € 59,- per jaar.

Word direct lid!

Is uw NGF-golfpas kwijt, gestolen of werkt de magneetstrip niet meer?

Heeft u een probleem met uw NGF-pas? Neem dan contact op met uw golfclub en zij kunnen u helpen om eventueel een duplicaat van uw golfpas aan te vragen.

Bent u lid van Stichting Golfsport? Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen een duplicaatkaartje aanvragen door € 6,- over te maken op rekeningnummer NL81 INGB 0007564659 van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie onder vermelding van: duplicaatkaartje, het NGF-nummer en het huidige adres. Je ontvangt het duplicaatkaartje op het opgegeven adres.

Hoe geeft u een verhuizing of wijziging in uw NAW-gegevens door?

Om een verhuizing of andere NAW-gegevens te wijzigen neemt u ook contact op met uw golfclub. Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen hun persoonsgegevens wijzigen op mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken doormiddel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). NB: Je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

Wat gebeurt er met uw handicap nadat u het NGF-lidmaatschap heeft beëindigd?

Nadat u uw golflidmaatschap heeft opgezegd, kunt u bij uw oude golfclub een certificaat van uw handicap aanvragen. Als u binnen een jaar met dit certificaat bij een nieuwe golfclub lid wordt van de NGF, zal uw handicap weer geactiveerd worden. Doet u dit niet binnen een jaar, dan moet u een nieuwe qualifying scorekaart registeren om uw handicap te verkrijgen.

Zodra een handicap langer dan 5 jaar is verlopen, dan is het noodzakelijk een nieuwe qualifying kaart te lopen met meer dan 18 of 36 punten bij 9 holes of respectievelijk 18 holes. U speelt met handicap 54 en zoekt daarbij de playing handicap op.

Uw golfregelexamen blijft uw leven lang geldig.

Advertentie