Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Jaarlijkse handicapherziening in 2018 15 november 2017

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse handicapaanpassing! Wees dus niet verrast als uw handicap in 2018 opeens hoger of lager is terwijl u niet heeft gespeeld in de tussentijd. De jaarlijkse handicapherziening wordt uitgevoerd door uw handicapcommissie, we leggen graag kort uit wat dit voor u betekent.

De werking van de handicapherziening in 2018

De herziening is alleen geldig voor golfers met een handicap van 36 of lager. Als u meer dan 8 qualifying kaarten heeft ingeleverd in het vorige seizoen, dan komt u in aanmerking voor de herziening. Heeft u minder dan 8 qualifying kaarten ingeleverd in de laatste 12 maanden, dan worden de kaarten aangevuld met kaarten uit het jaar ervoor. Heeft u minder dan 8 qualifying kaarten ingeleverd in de laatste 24 maanden, dan kan er geen herziening uitgevoerd worden.

De software van de club gaat aan de hand van de ingeleverde scorekaarten een voorstel geven voor de handicapaanpassing van een speler. De handicapcommissie bekijkt dit voorstel en besluit of dit voorstel wordt overgenomen, deels wordt overgenomen of wordt afgewezen.

Stel u bent een zogenaamde duikboot, dan is er een grote kans dat uw handicap naar beneden bijgesteld wordt, als u veel hoge scores heeft behaald in het afgelopen seizoen. Iemand die net hersteld is van een zware blessure, kan veel lage scores hebben gehaald en daardoor juist een aanpassing omhoog krijgen.

Advertentie