Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Hoe vaak speelt u uw handicap? 13 november 2017

En alweer heeft u een teleurstellende ronde gelopen met slechts 32 Stablefordpunten. Het kan soms demotiverend overkomen als u voor de zoveelste keer uw handicap of buffer niet heeft gehaald. Maar treur niet, ook professionals spelen niet altijd op hun eigen niveau. Een recent voorbeeld hiervan is van Dustin Johnson op het World Golf Championship - HSBC Champions in oktober 2017. Na drie sterke dagen met als resultaat een gat van 6 slagen op de nummer twee, lukte het Johnson op dag vier niet om deze voorsprong te behouden en viel hij terug naar een gedeelde tweede plek na een score van +5. Het is helaas een feit, de kans om uw handicap te verlagen is stukken kleiner dan dat u uw handicap verhoogt.

De gemiddelde scores per handicapgroep

Een veel gehoorde opmerking in het clubhuis na een ronde golf is: 'Slecht gespeeld, maar 32 Stablefordpunten!'. Maar is dit eigenlijk wel waar? Veel amateurs verwachten van zichzelf een enorme stabiliteit als het gaat om het spelen van hun handicap. Zelfs professionals hebben moeite om altijd stabiel te spelen, zij weten weliswaar de stabiliteit stukken te verbeteren, maar ook zij hebben hun slechte dagen ertussen zitten. Het is dus helemaal niet gek dat amateurgolfers niet altijd in de buffer spelen!

In de onderstaande tabel kunt u zien wat er gemiddeld gescoord wordt bij een bepaalde handicap. Hieruit blijkt dat de buffer eerder gemist wordt dan geraakt. En dit is helemaal niet vreemd, want de handicap is bedoeld als een afspiegeling van uw potentieel wanneer u redelijk in vorm bent. Het verlagen van een handicap gaat sneller dan het verhogen van de handicap. Hierdoor is de handicap een afspiegeling uw betere golfdagen.

CategoriePlaying handicap36 punten of meerBufferzone tot 36 puntenLager dan buffer
10 - 534%12%54%
25 - 1220%18%62%
312 - 2013,5%22%64,5%
421 - 2810%24%66%
529 - 367,8%25%67,2%

Hoe meer qualifying kaarten u inlevert, hoe beter de actuele handicap bij uw speelsterkte past. U zult merken dat u uw buffer vaker behaalt, als u een handicap heeft die bij uw daadwerkelijke spel past. Een goede reden dus om elke ronde dat u speelt een qualifying kaart te lopen!

Advertentie