Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

6 redenen waarom golf extreem gezond is 24 februari 2017

Golf is goed voor u! Dat is de conclusie na het lezen van zo'n 5.000 studies over golf. Golf heeft duidelijke fysieke en mentale voordelen voor golfers van alle leeftijden, maar de winst is vooral aanwezig zodra golfers een hogere leeftijd krijgen. De matige fysieke activiteit die golf met zich meebrengt, zorgt ervoor dat de levensverwachting stijgt, er voordelen zijn voor de geestelijke gezondheid en golf zorgt ervoor dat veertig belangrijke ziekten worden voorkomen en genezen. Goed nieuws voor de bijna 400.000 golfers in Nederland.

Tijdens een ronde golf loopt een gemiddelde golfer ruim 10.000 stappen, verbrandt hiermee rond de 1.200 calorieën en legt een afstand af tussen de 8-10 kilometer. Check nu welke voordelen golf nog meer heeft.

1. Golfers leven langer

Lichamelijke inactiviteit veroorzaakt wereldwijd ruim drie miljoen doden op jaarbasis. De matige fysieke activiteit van golf werkt in het voordeel en u plukt er de vruchten van. Een Zweedse studie heeft aangetoond dat het sterftecijfer onder golfers 40% lager lag vergeleken met niet-golfers. Ongeacht uw geslacht, inkomen of leeftijd betekent dit dat een golfer tot maar liefst vijf jaar langer leeft. En golf geeft niet alleen kans op extra jaren, golf zorgt ook voor een betere kwaliteit van uw levensjaren.

2. Golf verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn met 30% de meest voorkomende doodsoorzaak over de hele wereld. Golf wordt gezien als een veilige en effectieve sport om hart- en vaatziekten terug te dringen door de matige fysieke inspanning tijdens het sporten.

3. Golf verlaagt het risico op diabetes

Type 2 Diabetes komt steeds vaker voor in de huidige maatschappij. Goede beweging in combinatie met een gezonde leefstijl kan diabetes voorkomen en het kan diabetes met 30-40% verhelpen. Studies hebben ook aangetoond dat golf een positief effect heeft op het bloedsuiker van het lichaam.

4. Golf is goed voor de psyche

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Golf verbetert beide! Uit onderzoek kwam naar voren dat het zelfvertrouwen en de eigenwaarde positief beïnvloed werden bij individuelen. Goede beweging is een bewezen goede behandeling tegen depressie, angst en dementie.

5. Golf verbindt mensen op sociaal vlak

Het sociale element van golf is welbekend en voorziet individuelen van mogelijkheden om tijd met vrienden te besteden in een relaxte omgeving. Golf vergroot de interactie tussen verschillende generaties en vergroot de kans op sociale connecties. Niet voor niets staat golf bekend als een zeer sociale sport die gespeeld wordt door mensen van alle leeftijden.

6. Golftoeschouwers zijn super beweeglijk

Zelfs bij het toeschouwen van golf wordt u gezonder. Een bezoek aan een golfwedstrijd levert u gemiddeld 7.500-10.000 stappen op, hiermee behaalt u met gemak de aanbevolen stappen die een persoon per dag zou moeten zetten.

Bron: Project Golf & Health

Lees meer over golf en gezondheid

Advertentie