Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Een EGA-handicap voor alle golfers, ook beginners 07 maart 2016

Vanaf 1 januari is het handicapsysteem flink gewijzigd waardoor de termen Clubhandicap, Exact handicap en NGF-handicap verdwenen zijn. Vanaf nu heeft iedereen vanaf handicap 54 een officiƫle EGA-handicap en dat betekent dat de grootste groep golfers (211.000 golfers in Nederland) er nu ook helemaal 'bij hoort'.

EGA-handicap 54 is voor veel golfers een realistischer beginpunt in vergelijking met EGA-handicap 36. Het kost de meeste golfers flink wat lessen, training en daarmee tijd om op het niveau van handicap 36 te komen. Terwijl met een handicap van 54 golfers al op een aangename manier een ronde golf kunnen spelen, ook met lage handicappers.

Wat betekent de wijziging van Clubhandicap naar EGA-handicap 54?

Eigenlijk verandert er voor golfers met Clubhandicap 54 niet veel behalve dat de benaming van hun handicap wijzigt. De regels die golden voor golfers met Clubhandicap 54 blijven gelden en zijn opgenomen in het officiƫle EGA-handicapsysteem. Dit betekent dat een golfer met een handicap tussen de 54 en 37 alleen kan zakken met zijn handicap, er geen CBA-correctie plaats zal vinden, er geen bufferscore bestaat en dat de handicap altijd uit hele getallen bestaat. Wat verandert er dan wel? De grootste verandering is dat een oud-clubhandicapper voortaan een volwaardige golfer is en dus mee kan doen met vrijwel alle wedstrijden op golfclubs.

Het lijkt misschien een kleine wijziging, de meeste golfers zullen waarschijnlijk niet eens doorhebben wat er is gewijzigd, maar theoretisch gezien is golf weer een stuk minder ingewikkeld gemaakt. Elke golfer valt vanaf nu onder dezelfde golfregels en golf is op deze manier voor een steeds grotere groep interessant om te beoefenen.

Het handicapsysteem uitgelegd

Advertentie