Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

7 Voordelen om te starten met golfen 20 mei 2015

Golf is voor gepensioneerden, golf is alleen voor de welgestelden of golf is geen sport. Klinken deze vooroordelen u bekend in de oren? Helaas zijn de voordelen vaak veel minder bekend. Tijd om hier verandering in te brengen met de top 7 voordelen om te gaan golfen!

1. Golfers leven gemiddeld langer

Wetenschappelijk onderzoek in Zweden gaf aan dat golfers gemiddeld langer leven. In het onderzoek is rekening gehouden met leeftijd, sociaal-economische status en geslacht. Uit dit onderzoek bleek dat in een bepaalde periode, waarbij een vergelijking is gemaakt tussen de totale bevolking en de golfers, 40% minder sterfgevallen waren onder de golfers dan verwacht op basis van de landelijke sterfgevallen. Dit komt overeen met een langere levensverwachting van maar liefst 5 jaar!

2. Wandelen is een veilige manier van sporten

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat wandelen een zeer goede manier van sporten is. Wandelen verkleint het risico op suikerziekte en hart- en vaatziekten en het zorgt voor een positief effect op uw gemoedstoestand. Uit een onderzoek van de universiteit van Maastricht bleek zelfs dat wandelen beter is voor het lichaam dan een uur intensief sporten! Het effect van wandelen is op jongeren wel veel kleiner dan op senioren, maar door constant in een hoog tempo te lopen kunt u de lage intensiteit eenvoudig verhogen.

3. Golf is een calorieën-burner

Golfen geen sport? Niet is minder waar! Het idee bestaat dat iedereen in een golfbuggy rondrijdt, maar in werkelijkheid doet vrijwel niemand dit in Nederland. De meeste golfers lopen met de golftas op een trolley of zelfs op de rug. U kunt zich wel voorstellen dat een ronde golf hierdoor een stuk intensiever wordt. Daarnaast is het een etiquette in golf om het speeltempo hoog te houden, u loopt daardoor met een flinke pas wat voor extra verbranding zorgt. Gemiddeld betekent dit een verbranding van 718 calorieën per 9 holes, zonder gebruik van een trolley ligt dit nog een stuk hoger.

4. Lage kans op blessures door professionele begeleiding

In tegenstelling tot individuele sporten zoals hardlopen en fitness, scoort golf erg goed met betrekking tot blessureleed. Golflessen worden gegeven door bekwame golfprofessionals met een PGA-opleiding welke vaak is uitgebreid met een TPI (Titleist Performance Institute) opleiding. Met TPI is het mogelijk een test af te nemen om de stabiliteit, mobiliteit en coördinatie in de golfswing te meten. Door deze test weet de PGA-golfprofessional hoe de speler lang kan blijven golfen zonder het lichaam verkeerd te belasten.

5. Golf zorgt voor verlaging van het stressniveau

Golfen bevat meerdere elementen die stressverlagend werken. Wandelen is goed voor de geest en ontspant het lichaam. Ook liggen golfbanen op rustige natuurterreinen waardoor u de dagelijkse drukte helemaal achter u kan laten. Een ronde golf wordt daarom als snel een ontspanning voor lichaam en geest!

6. Golf is goed voor de sociale contacten

Door te golfen komt u direct in een zeer sociale omgeving terecht. Een flight kan maximaal uit vier personen bestaan, dus er wordt regelmatig met elkaar gespeeld terwijl men in eerste instantie alleen ging spelen. Een lidmaatschap bij een golfclub zorgt ervoor dat u kan deelnemen aan het clubleven welke bestaat uit wedstrijden, diners en andere leuke activiteiten.

7. Strategisch denken stimuleert het geheugen

Wist u dat golf een zeer strategisch spel is? Golfen betekent niet alleen recht en ver kunnen slaan. Soms is het juist beter om een korte slag te slaan zodat met de slag erna de punten gescoord kunnen worden. Dit wordt ook wel "course management" genoemd en dit houdt in dat u vanaf de tee box, aan het begin van de hole, al nadenkt over de manier waarop u de hole gaat spelen. Hoe nauwkeuriger u speelt, hoe beter u uw voorgenomen plan kan uitvoeren. De grote uitdaging komt wanneer een golfbal niet gaat zoals u heeft gepland en u uw strategisch plan moet aanpassen. Dit zijn ook vaak de meest interessante momenten in professionele golftoernooien, zij zijn gespecialiseerd in het oplossen van moeilijke situaties! Dit strategisch denken houdt uw hersenen in conditie en stimuleert het geheugen waardoor het goed tegen dementie is.

Conclusie

Genoeg redenen dus waarom golf goed is voor uw lichaam, geest en conditie! Heeft u ondertussen zin in golf gekregen? Bekijk dan ons aanbod van golfcursussen in heel Nederland bij gekwalificeerde PGA-golfprofessionals. Elke golfcursus wordt aan de hand van het 9-Stappenplan uitgevoerd, waardoor u zeker weet dat u een solide basis legt om te golfen.

Advertentie