Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

'Ingewikkeld' handicapsysteem onder de loep 04 september 2014

Afgelopen winter heeft de EGA alle landen, die hun handicapsysteem gebruiken, gevraagd naar de ervaringen met het huidige EGA-handicapsysteem, meldt het GOLFjournaal. Hiervoor zijn meerdere bijeenkomsten georganiseerd waarin ook de NGF duidelijk heeft kunnen maken wat de problemen zijn die de spelers en clubs momenteel ervaren.

De EGA is gestart met het ontwikkelen van voorstellen om het handicapsysteem eenvoudiger te maken per 1 januari 2016. De NGF heeft aangegeven dat met de eerste voorstellen tegemoet wordt gekomen aan de problemen die nu in Nederland worden ondervonden. Het nieuwe handicapsysteem moet logischer en gebruiksvriendelijker worden, met name voor de grote groep recreatieve spelers met een handicap tussen de 20 en de 54.

Een van de nieuwe voorstellen is om van handicap 54 een officiële EGA-handicap te maken in plaats van een clubhandicap. Dit geeft golfers met een handicap tussen de 36 en 54 de kans om ook scorekaarten voor een EGA-handicap in te leveren.

Een ander voorstel is om de scorekaarten over 9 holes voor iedereen toe te staan met een handicap hoger dan 4.5. Het zal ook mogelijk moeten worden om scorekaarten die op golfbanen in het buitenland zijn gelopen en waar de EGA-regels in gebruik zijn, in te leveren. Men hoopt dat met deze twee wijzigen het aantal scorekaarten die een golfer per jaar inlevert wordt verhoogd.

Het laatste knelpunt waar men naar kijkt, is de Computed Buffer Adjustment (CBA). Na onderzoek door de NGF bleek het systeem niet optimaal te functioneren en bleek het systeem niet voor iedereen een reële handicap tot gevolg te hebben. Op dit moment wordt er daarom gekeken naar een oplossing om dit systeem effectiever te maken.

Advertentie