Top

Advertentie

0
0,00 EUR

FAQ golfcursussen

De meest gestelde vragen over het volgen van golfcursussen bij Startende Golfers. Staat uw antwoord er niet bij? Laat het ons weten!

Boeken van golfcursussen

Startende Golfers biedt een uniek concept aan waarbij verschillende pakketten golfcursussen door heel Nederland gevolgd kunnen worden voor dezelfde prijs. U heeft maximale flexibiliteit doordat u zelf uw groepsgrootte kan bepalen en samen met de golfpro lesdagen inplant wanneer u dit uitkomt. En doordat er meer dan 25 golfscholen te boeken zijn via de website is er bijna altijd een locatie bij u in de buurt!

Golfcursussen via Startende Golfers hebben de volgende voordelen:

 1. Zeer scherp geprijsd zonder in te leveren op lesuren en kwaliteit,
 2. Bepaal zelf op welke locatie u de golfcursus wilt volgen,
 3. Bepaal zelf op welke dagen u de golflessen wilt volgen,
 4. Bepaal zelf uw groepsgrootte en de deelnemers, u wordt niet samengevoegd met anderen,
 5. Alle golfprofessionals zijn PGA gekwalificeerd en bieden kwaliteit,
 6. Alle golfcursussen zijn opgesteld volgens het NGF 9-Stappenplan,
 7. Kies uit ruim 25 leslocaties in heel Nederland,
 8. Betaal veilig via iDeal of via een bankoverschrijving,
 9. Tot 48 uur voor de eerste golfles kunt u gratis annuleren.
op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

De golfcursussen zijn opgesteld volgens het 9-Stappenplan waarin u in stap 2 naar Clubhandicap 54 (het oude GVB) wordt begeleid.

Golfcursus Golfbaanpermissie: deze golfcursus is voor beginnende golfers met weinig tot geen ervaring. U kunt op de golfbaan waar u de NGF-Golfbaanpermissie heeft gehaald spelen en daarnaast zijn er nog veel andere golfbanen waar u toegang tot krijgt.

Informatie over de NGF Golfbaanpermissie

Golfcursus handicap 54: deze golfcursus is voor golfers die in het bezit zijn van een NGF-Golfbaanpermissie. Zonder golfbaanpermissie kan geen handicap 54 behaald worden. Deze stap is vergelijkbaar met het oude GVB. U doet in deze stap ook een theoretisch en praktisch examen.

Informatie over Clubhandicap 54

Combinatie golfcursus: deze golfcursus is voor beginnende golfers met weinig tot geen ervaring. U doet in deze stap ook een theoretisch en praktisch examen. U wordt begeleid naar een niveau vergelijkbaar met het oude GVB oftewel handicap 54.

Golfcursus handicap 36: deze golfcursus is voor golfers met handicap 54 of in het bezit van het oude GVB (deze is automatisch omgezet naar handicap 54). In deze golfcursus wordt u begeleid naar handicap 36. Met een handicap van <36 mag u meedoen aan vrijwel alle wedstrijden en kunt u prijzen winnen!

Informatie over het handicapsysteem

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Deze vraag kunnen we kort beantwoorden: alle kosten zijn inclusief!

U heeft de mogelijkheid om uw golfcursus uit te breiden met theorielessen en een NGF-registratie. Als u de NGF-registratie combineert met uw golfcursus ontvangt u bijna 20% korting! U kunt zich online registreren voor de virtuele golfclub vanaf € 54,- per jaar, dit is inclusief de wettelijke NGF-bijdrage van € 16,- per jaar.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Om een golfcursus te boeken voor groepen groter dan 4 vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen geheel vrijblijvend een op maat gemaakt aanbod aanbieden aan u. U kunt uw vraag telefonisch doorgeven via 06 - 1494 6797 of via een e-mail naar info@startendegolfers.nl. Vermeld ook altijd welke locatie(s) uw voorkeur hebben.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

U kunt via ons contactformulier aangeven dat u geïnteresseerd bent om in een groep geplaatst te worden voor een bepaalde golfcursus. Wij zullen geheel vrijblijvend kijken of er binnen een korte termijn een groep gevormd kan worden.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?
 1. Gebruik onze handige zoekfunctie om een locatie in uw buurt te vinden,
 2. Kies een leslocatie en golfcursus,
 3. Gebruik het online formulier om een golfcursus te boeken,
 4. U betaalt meteen met iDeal of later middels een bankoverschrijving,
 5. U ontvangt een bevestiging van uw boeking op het opgegeven e-mailadres.

Ook de golfschool waar u uw golfcursus wilt volgen ontvangt een bevestiging van uw boeking. Zij zullen op korte termijn contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de eerste golfles.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

De golfpro zal in de meeste gevallen het lesmateriaal overhandigen bij de eerste golfles. Als dit niet gebeurt, zal het lesmateriaal na de betaling van de golfcursus naar u verstuurd worden zodat u deze voor de eerste golfles heeft ontvangen.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Alleen de golfscholen waar expliciet staat dat u een golfcursus kan boeken zijn via het online formulier te boeken. Indien u bij een van de andere golfscholen of golfprofessionals een golfcursus wilt boeken, kan dit geheel vrijblijvend op aanvraag.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

U kunt het NGF-Startpakket tegelijk met het maken van een boeking tegen het actietarief van € 42,95 inclusief € 3,95 verzendkosten kopen. Deze actie geldt alleen als het NGF-Startpakket tegelijk met het boeken van de golfcursus aangeschaft wordt. Via onze webshop kan het NGF Startpakket aangeschaft worden voor € 49,90 exclusief € 3,95 verpakkings- en verzendkosten.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

De golfprofessionals die u kunt boeken via de website zijn allemaal aangesloten bij de PGA Holland. Deze organisatie behartigt sinds 1924 de belangen van playing en teaching professionals in Nederland. PGA Holland verzorgt opleidingen, bijscholingen en toernooien.

Een PGA-golfprofessional heeft een opleiding gevolgd van 2 tot 4 jaar om de status PGA-pro te ontvangen.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Betaling en annulering

U kunt het cursusgeld direct betalen via de beveiligde omgeving van iDeal of u betaalt via een bankoverschrijving uiterlijk 48 uur voor aanvang van uw eerste golfles.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

U kunt uw factuur naar het volgende rekeningnummer overmaken:
ABN AMRO - 41.56.16.476
IBAN: NL53ABNA0415616476
BIC: ABNANL2A

Vermeld bij uw betaling altijd het betaal-ID.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Een annulering van een golfcursus dient schriftelijk of telefonisch bij Startende Golfers ingediend te worden.

Bij het annuleren van een golfcursus zijn er verschillende regelingen die afhankelijk zijn van het moment waarop u de golfcursus annuleert.

Tot 48 uur voor uw eerste golfles
Een golfcursus is tot 48 uur voor de eerste golfles kosteloos te annuleren. Het bedrag dat u eventueel al betaald heeft, wordt zo spoedig mogelijk teruggestort. Indien u al lesmateriaal heeft ontvangen van ons, zullen wij het retourbedrag overmaken, nadat wij het lesmateriaal terug hebben ontvangen. Verzending van deze stukken is voor rekening van de klant. Indien het lesmateriaal al aangebroken is of niet meer in originele staat verkeert, zullen deze materialen in rekening gebracht worden.

Van 48 uur voor tot aanvang van de eerste golfles
Als u een golfcursus tussen 48 uur voor de eerste golfles en de aanvang van de eerste golfles wilt annuleren, worden er kosten in rekening gebracht voor alle golflessen die binnen deze 48 uur vallen. De kosten van deze golfles(sen) worden berekend tegen een tarief van € 50,- per lesuur. Het retourbedrag zal verrekend worden met deze kosten en zo spoedig mogelijk teruggestort worden. Indien u al lesmateriaal heeft ontvangen van ons, zullen wij het retourbedrag overmaken nadat wij het lesmateriaal terug hebben ontvangen. Verzending van deze stukken is voor rekening van de klant. Indien het lesmateriaal al aangebroken is of niet meer in originele staat verkeerd, zullen deze materialen in rekening gebracht worden.

Vanaf de aanvang van de eerste golfles
Bij het annuleren van een golfles vanaf de aanvang van de eerste golfles zal er geen restitutie plaatsvinden op het cursusgeld.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Neem contact op met de golfpro om een golfles te annuleren.

Een golfles kan tot 48 uur voor aanvang van de golfles kosteloos geannuleerd worden. In overleg met de golfprofessional wordt een nieuwe datum en tijd afgesproken voor de golfles van de golfcursus. Indien u een golfles minder dan 48 uur voor aanvang van de golfles annuleert, heeft de golfprofessional de mogelijkheid deze golfles voor een tarief van € 50,- per lesuur alsnog in rekening te brengen bij u. Deze kosten vallen buiten de kosten voor de golfcursus.

Let op: annuleringen van golflessen vallen onder de voorwaarden van de golfschool/golfprofessional. De hierboven omschreven procedure is alleen een richtlijn.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Uw factuur dient uiterlijk 48 uur voor de aanvang uw eerste golfles op onze rekening ontvangen te zijn. Indien dit niet het geval is, zijn wij genoodzaakt uw golfcursus en bijbehorende ingeplande golflessen te annuleren. Zoals omschreven in de voorwaarden kunnen er administratiekosten in rekening worden gebracht.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Tijdens de golfcursus

Golfclubs en golfballen zijn altijd inclusief de geboekte golfcursus bij Startende Golfers.

Het aanschaffen van een (eerste) golfset is een belangrijke stap, zeker als u net begint met golfen. Naarmate uw swing verbetert en u er zeker van bent dat u vaker wilt gaan golfen, is het verstandig om een eigen golfset aan te schaffen. Uw golfprofessional kan u helpen met het vinden van een geschikte golfset.

Lees meer over starter golfsets op onze website of bestel meteen een starters golfset in onze webshop.

Mocht u willen oefenen tussen de golflessen door dan kunt u op de driving-range speciale golfballen krijgen om te oefenen. Deze zijn verkrijgbaar voor een muntstuk of een token. Afhankelijk van de locatie kunt u voor € 1,- à € 2,- gemiddeld 20-24 golfballen krijgen. Voor het oefenen op andere oefenfaciliteiten kunt u vaak ook gebruikmaken van uw eigen golfballen.

op vrijdag 12 januari 2018
Vraag beantwoord?

Voor uw eerste golfles volgt u de kledingvoorschriften van de leslocatie (ook te vinden in de FAQ). De golfpro zal u graag meer vertellen over de benodigdheden voor de vervolglessen.

Zodra u de golfbaan ingaat voor een baanles zijn er een aantal accessoires die u bij u moet hebben. Golfaccessoires waar u aan moet denken zijn voldoende golfballen (minimaal 6), tees, een pitchvork, potlood en een marker. Ook goed schoeisel is zeer belangrijk. U zult per ronde golf meerdere kilometers lopen waardoor golfschoenen aanbevolen zijn.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Informeer vooraf naar de kledingvoorschriften op de golfbaan, want deze kunnen per golfbaan verschillen.

De algemene voorschriften zijn dat u bovenkleding met een kraagje dient te dragen, voor de heren met mouw. Draag een pantalon of een bermuda tot net boven de knie. Draag geen trainingspakken of fluoriscerende kleding. Op sommige golfbanen zijn jeans ook niet toegestaan. Op de golfbaan zijn golfschoenen vaak verplicht, dit in tegenstelling tot de oefenfaciliteiten. Schoenen met hoge hakken zijn niet toegestaan.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Deze kosten zijn niet van toepassing. Uw golfcursus dekt deze kosten, omdat de golfcursussen all-in zijn.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Wij kunnen op meerdere locaties theorielessen en golfregelexamens verzorgen. Omdat dit niet tot ons standaardpakket behoort, verzoeken wij u vriendelijke om hierover contact met ons op te nemen, zodat wij u geheel vrijblijvend een voorstel kunnen voorleggen.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Na de golfcursus

De kosten voor de NGF-registratie zijn € 17,50 per jaar en worden via uw golfclub verrekend.

De NGF-registratie kunt u laten uitvoeren door een golfclub en een virtuele golfclub zoals Golf4Holland. Dit is een van de goedkoopste online golfclubs met een jaarlijks tarief van € 59,- per jaar inclusief de NGF-bijdrage. U regelt uw registratie eenvoudig online met de mobiele app of website.

Met de NGF-registratie ontvangt u 6x per jaar het GOLFjournaal, bent u WA-verzekerd tijdens het uitoefenen van golf, kunt u een gratis account aanmaken op de NGF-Golfacademie en kunt u meedoen met het FaiwayStrokes spaarprogramma. U kunt tevens de GolfApp gebruiken om uw scorekaarten in te voeren.

op maandag 01 januari 2018
Vraag beantwoord?

Met de NGF golfbaanpermissie kunt u op de golfbaan waar u de permissie heeft gehaald golfen. Dit kan op de kleine en/of grote golfbaan zijn.

Met een NGF Golfbaanpermissie kan ook bij een grote groep golfclubs gespeeld worden ook al heeft u uw permissie niet op die golfbaan gehaald. Gebruik de zoekfunctie in onze directory om op deze golfbanen te filteren.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?
Advertentie