Top

Advertentie

0
0,00 EUR

FAQ Virtuele Golfclub

De meest gestelde vragen over een lidmaatschap bij de virtuele golfclub van Startende Golfers.

Algemeen

Met een lidmaatschap bij Golf4Holland krijgt u in binnen- en buitenland korting op golfbanen. Op de website van Startende Golfers is een overzicht van de golfbanen binnen Nederland te vinden. Op de website van Golf4Holland kunt u het actuele overzicht vinden van alle golfbanen waar u met korting kunt spelen.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Zorg ervoor dat u bent ingelogd op de website van Golf4Holland en ga naar het overzicht van golfbanen met korting.

 1. Kies een locatie waar u wilt spelen,
 2. Neem contact op met de golflocatie en bespreek de volgende zaken met hen:
  1. De datum en tijd dat u wilt spelen,
  2. Dat u gebruik wilt maken van een GreenFree-voucher,
  3. Controleer of er een maximum totale handicap per flight is en of dit een probleem voor uw flight is.
 3. Kies uw aanbieding en klik op 'Maak uw voucher',
 4. Controleer uw aanvraag en maak de voucher aan door te klikken op 'Maak uw voucher',
 5. U ontvangt uw voucher op het e-mailadres dat bekend is bij Golf4Holland.
op donderdag 28 december 2017
Vraag beantwoord?

Zodra u een golfbaanpermissie of handicap 54 (GVB) heeft gehaald, moet u deze bij de NGF laten registreren om in het bezit te komen van een golfpas. Met deze NGF-pas kunt u aantonen bij de golfbanen dat u een bepaald niveau heeft en op deze manier wordt u toegelaten op de golfbaan.

Met een lidmaatschap van de virtuele golfclub kunt u in beide gevallen uw NGF-pas aanvragen op een voordelige manier. U heeft zelfs de mogelijkheid om scorekaarten in te leveren om uw handicap te verlagen. Elk jaar wordt een nieuwe NGF-pas verstrekt met uw huidige handicap.

op zondag 31 december 2017
Vraag beantwoord?

Ga naar de volgende pagina op de website van Golf4Holland om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Ga naar de pagina van Golf4Holland om uw gebruikersnaam aan te vragen.

op donderdag 28 december 2017
Vraag beantwoord?

Vroeger bestonden er alleen golfclubs waar golfers lid konden worden. Met de opkomst van internet zijn deze golfclubs uitgebreid met golfclubs die volledig op internet opereren. U kunt een virtuele golfclub dan ook vergelijken met een normale golfclub, het enige verschil is dat de golfclub online wordt uitgevoerd.

Doordat de virtuele golfclub geen eigen golfbaan heeft, heeft u veel meer vrijheid in de keuze waar u wilt golfen. De contributie is hierdoor vaak minder dan 10% van een regulier lidmaatschap bij een fysieke golfclub. Een virtuele golfclub is daardoor extra interessant voor golfers die op veel verschillende golfbanen willen spelen, voor golfers die te weinig spelen om een volledig lidmaatschap aan te schaffen of voor golfers die op een eenvoudige en goedkope manier hun handicap 54 (GVB) willen registreren bij de NGF.

Lidmaatschap bij Golf4Holland

In samenwerking met Golf4Holland bieden wij u de mogelijkheid aan om lid te worden van een virtuele golfclub. De jaarlijkse kosten zijn maximaal € 59,- per jaar en dit is inclusief registratie bij de NGF. U kunt gebruikmaken van de website of mobiele apps om scores en statistieken bij te houden. Daarnaast krijgt u op 100+ golfbanen korting op de greenfee.

Word direct lid van de virtuele golfclub

U kunt meer informatie vinden in het artikel Wordt u clublid of vrije golfer?

op woensdag 12 juli 2017
Vraag beantwoord?

Na het registreren en betalen van uw lidmaatschap, kunt u het pasje binnen drie weken thuis verwachten via de post.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Log in op uw persoonlijke account en kies in het menu links voor 'Scorekaart invoeren'. Vul de datum en tijd in, kies een locatie, selecteer welke tee u speelt en welke/hoeveel holes en controleer als laatste of u deze scorekaart wel of niet als qualifying kaart wilt registreren.

Uw playing handicap wordt automatisch getoond en verwerkt in de scorekaart. Tijdens het invoeren van uw scores, worden de stablefordpunten automatisch berekend.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Zodra u een nieuwe scorekaart heeft geopend, kunt u de optie 'EGA qualifying' selecteren.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Uw handicap wordt automatisch aangepast als u qualifying scores invoert. Deze handicap wordt ook bij de NGF geregistreerd als lid van Golf4Holland.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?

Het is inderdaad niet meer mogelijk om een NGF-registratie via Stichting Golfsport te registreren. Een lidmaatschap bij Golf4Holland is een goed alternatief. U betaalt één van de laagste contributies in Nederland en u krijgt op 100+ golfbanen korting. Registreer uzelf voor de virtuele golfclub van Golf4Holland

op vrijdag 09 oktober 2015
Vraag beantwoord?

Als u al een lidmaatschap bij een andere golfclub heeft, kunt u ook lid worden van de virtuele golfclub van Golf4Holland. U moet er alleen wel rekening mee houden welke golfclub u als homecourse markeert. De homecourse is namelijk de golfclub waar u uw scorekaarten moet inleveren voor uw handicap. Zij zijn ook altijd het aanspreekpunt voor zaken omtrent de NGF-registratie.

op zaterdag 17 februari 2018
Vraag beantwoord?

Ja, dit is zeker mogelijk. Met een adres in het buitenland kunt u gewoon lid worden van de virtuele golfclub en gebruikmaken van de kortingen op golfbanen in heel Europa.

op zaterdag 17 februari 2018
Vraag beantwoord?

Heeft u uw antwoord niet kunnen vinden? Stuur ons een e-mail of gebruik het online contactformulier met uw vraag en we zullen deze zo goed en zo spoedig mogelijk beantwoorden. Uw vraag kan ons helpen onze service te verbeteren.

op dinsdag 03 juni 2014
Vraag beantwoord?
Advertentie